Mediearkiv for alle grunnskoler i Bergen

og videregående skoler i Hordaland.

Alle videregående skoler i Hordaland og grunnskolene i Bergen har tilgang på det store mediearkivet til A-tekst. 

Et samarbeid mellom Its Learning og Retriever (som driver A-tekst) gjør bruken enkel for skolene via læringsplattformen.

Bakgrunnen for abonnementet er å gi elever og lærere tilgang til gode informasjonskilder i sitt arbeid. Kildekritikk og kildeangivelse er viktig digital kompetanse i Kunnskapsløftet. Eleven skal opparbeide søkekompetanse.

A-tekst er det redaksjonelle arkivet til mange av landets ledende medier og et søkeredskap for å hente et mangfold av originale artikler.

En kan også søke opp artikler fra dagens utgivelse. Dvs at om du  leser en artikkel ved frokostbodet, og tenker at akkurat den skulle du brukt i undervisningen i dag, - ja, så kan du nå finne den digitalt, dersom du er lærer i grunnskolen i Bergen eller i videregående skole i Hordaland.

Instruksjonsvideoer. Hvordan bruke A-tekst i Its Learning.

Video fra Bergen kommune
http://www.youtube.com/watch?v=4YNUZcTUKU0&list=UUbsfGEtXflkHKe3v_6luLQw&index=1&feature=plcp

Video fra Its Learning
http://www.youtube.com/watch?v=C1ESg4GR27M

Presentasjon
"Avistekster i undervisningen" (Avis i Skolen Hordaland)https://docs.google.com/file/d/0ByOMI4nYNox-eEQ5R2gtcEcxLUk/edit

På forsiden

Nettredaktør: Johannes Bøyum. Publiseringsverktøyet er utviklet av Eivind Bøyum.
Opphavsrett © 2018 Avis i Skolen Hordaland.

Warning: mysql_close(): 7 is not a valid MySQL-Link resource in /customers/9/d/4/ais-vest.net/httpd.www/classes/mysql_class.php on line 33